FREDAG 23. OKT, KL. 22:00 Festsalen Gaffel & Karaffel
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
Med festivalpass (maks 1 billett pr pass): KR 20 INK. AVGIFT
Deltaker/samarbeidspartner/frivillig: KR 0 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Få billetter
Axel Sømme – Stavangers svar på Keynes! Foredrag med Mímir Kristjánsson

Axel Sømme – Stavangers svar på Keynes! Foredrag med Mímir Kristjánsson

I mellomkrigstida var Norge i dyp økonomisk krise. Den rådende kutt- og sparepolitikken hadde spilt fallitt. Sammen med Ole Colbjørnsen skreiv Stavanger-mannen Axel Sømme den banebrytende «En norsk 3-årsplan» i forkant av stortingsvalget i 1933. Planen lånte fra både sovjetisk planøkonomi og keynesianske ideer om motkonjunkturpolitikk, og ble avgjørende for nyvendingen i Arbeiderpartiets økonomiske politikk og den sosialdemokratiske orden som ble etablert i etterkrigstida. Men hvem var Axel Sømme, og hva var det som gjorde at en Sorbonne-utdannet geograf vokst opp i Stavangers fineste familier skulle bli avgjørende for utviklingen av Arbeiderpartistaten? Mímir Kristjánsson har ivret i flere år for å få holde dette foredraget under KÅKÅnomics. Det måtte bli i år. 

Tid: Fredag 23. oktober kl. 22:00 – 23:00
Gaffel og karaffel, Festsalen
Inngang 150 / 75 / 20

Med Mimír Kristjánsson, politisk kommentator, forfatter av en rekke bøker om historiske skikkelser i politikken og selv politiker (Rødt), leder utvalg for arbeidsliv Stavanger kommune og er medlem av Stavanger bystyre.

Vert er Gunnar Roalkvam, poet, historiker og gud vet (som sier at da han i sin tid studerte geografi hadde Axel Sømme fortsatt et lite pensjonistkontor på instituttet, hvor Gunnar var med i en kritisk studiegruppe, som på et av møtene inviterte Axel Sømme til foredrag og samtale. En stor opplevelse, sier Gunnar.)

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no