ONSDAG 21. OKT, KL. 19:00 Kinosal 1
Kjøp billett

Utsolgt
Dag Hessen om verden på vippepunktet

Foredrag med Dag Hessen: Verden på vippepunktet?

Med utgangspunkt i forskning vil Dag Hessen fortelle oss hvordan det står til med natur og klima — og hvor ille det kan gå om vippepunktene slår inn. Kan vårt engasjement snu utviklingen? Vinner øko-pessimistene eller tekno-optimistene?

Går verden som vi kjenner den under? Her er en foredragstime hvor du kan lære mer om klimakrisen enn du hittil har lært på et helt liv. Som det står i en anmeldelse: «Gi oss gjerne flere slike bøker, og flere slike professorer. For den som er på utkikk etter en kunnskapsrik og engasjert fremstilling av det mest brennbare politiske og eksistensielle problemkompleks i vår tid, kan «Verden på vippepunktet» klart anbefales… Emnet er — for en legmann — nærmest ufattelig komplekst. Det innbefatter vidt forskjellige disipliner som fysikk, kjemi, meteorologi, biologi, økonomi og filosofi. Legg til den polariserte, politiske debatten, med slagord og ideologisk stammetenkning, og man forstår at akademikere kvier seg for å gå inn i en slik kombinasjon av minefelt og hengemyr.» Det gjør altså ikke Dag Hessen, når han nå snart kommer til KÅKÅnomics 2020 for å foredra på en kino nær deg.

Tid: Onsdag 21. oktober kl. 19:00 – 20:00
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget
Inngang 150 / 120 / 75 / 30

Med Dag Hessen, biolog og professor UiO, leder CBA (Centre of Biogeochemistry in the Anthropocene).

Han har skrevet en mengde fagartikler og utgitt 25 bøker. Mottok i 1998 Norges forskningsråds formidlingspris for sin «popularisering og formidling både i mediene og i bokform av en naturvitenskapelig, evolusjonsbiologisk teori og tankegang som premissbidrag til samfunnsdebatten». Han har mottatt UiOs formidlingspris, Riksmålsforbundets litteraturpris (2008), Biomangfoldprisen (2010), Akademikerprisen (2010), Fritt Ords Honnør (2010), Humanistprisen (2013) og Bonnevieprisen (2014). Mottok ASLO Martin Award for «high impact research article» (2017).

Vert er Hilde Øvrebekk, journalist og kommentator Stavanger Aftenblad.

KÅKÅnomics 2020 bruker færre og større scener enn vanlig i og med koronakrise og restriksjoner. Årets program består derfor også av en foredragsserie i den nydelige Kinosal 1, på Sølvberget. Salen tar til vanlig et publikum på 416, med restriksjoner kan vi få inn 157 personer.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19:
– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangementer.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no