FREDAG 23. OKT, KL. 20:00 Påfyll
Kjøp billett

Utsolgt
Stavangerbudsjettet 2021 – KÅKÅnomics-debatten

Debatt om Stavanger-budsjettet 2021

I Stavanger er det varslet at kommunebudsjettet for 2021 må kuttes med flere hundre millioner kroner for at kommunen skal drives fornuftig i fremtiden. Kommunen driver med alt fra helsestasjon for nyfødte til smertelindring ved livets slutt. Skoler, barnehager, sykehjem, kloakk, hjemmehjelp og fritidsaktiviteter for barn er avhengige av kommunens økonomi. Budsjettet for 2021 kommer antagelig til å gå ut over nesten alle som er avhengige av de kommunale tjenestene. Hvem vil politikerne frede? Hvor skal de finne 123 millioner kroner i kutt i Stavangerskolen? Tør politikerne virkelig ta så tøffe valg, eller vil de prøve å skyve problemene videre til fremtidige politikere? Budsjettforslaget blir lagt frem kl 09:00 fredag den 23. oktober, samme kveld presenterer, kommenterer og diskuterer vi det her på KÅKÅnomics!

Tid: Fredag 23. oktober kl. 20:00 – 21:00
Påfyll, Kirkegata 36
Inngang 150 / 120 / 75 / 20

Deltagere:

– Kommunedirektør Per Kristian Vareide
– Gruppeleder AP, Dag Mossige
– Gruppeleder Høyre, Sissel Knutsen Hegdal
– Kommentator i Aftenbladet, Hilde Øvrebekk
– Sjefredaktør i RA, Bjørn Sæbø

Programleder av budsjettdebatten 2021 er Trond Birkedal, skribent, politisk kommentator, tidl. politiker og leder av «Politisk bar» hos KÅKÅ kverulantkatedralen.

Påtenkt kjøreplan:
1 – Innledning med intervju av kommunedirektøren, om prosessen med å utarbeide budsjettet samt direktørens begrunnelser for forslagene – som en opplysende innføring for publikum.

2 – Duell mellom Dag Mossige (AP) og Sissel Knutsen Hegdal, gruppeleder for det største opposisjonspartiet (H), om retning og innretning på forslag om innsparinger, pengebruk og fremtiden for kommuneøkonomien i Stavanger.

3 – Samtale med de politiske kommentatorene Bjørn Sæbø og Hilde Øvrebekk om budsjettet generelt og om politiske motsetninger mellom Stavangerplattformen og opposisjonspartiene.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no