Annet / 24. OKTOBER 2020 16:00 / Kinosal 1

Boksamtale med Hadia Tajik om «Frihet»

Boksamtale med Hadia Tajik om «Frihet»

Hadia Tajik er ikke bare nestleder og finanspolitisk talskvinne i Arbeiderpartiet, eller den yngste statsråden i Norge noensinne, som kulturminister i 2013, hun er også journalist og forfatter. I høst kommer hun med boka «Frihet. En politisk og personlig historie». Her deler Hadia Tajik av sin egen historie, som datter av pakistanske innvandrere, født inn i en norsk arbeiderklasse, med en far i oljå og en mor på butikken. I boka spør hun hva som trengs i bånn for et godt samfunn? Hva skal til for å få muligheten til å ta frie og selvstendige valg for sine liv? Og hvilke krefter truer denne friheten? Hadia Tajik har reist landet rundt og snakket med arbeidere og gründere, elever og skoleledere, pensjonister og ungdommer. Boka tar opp en rekke politiske og økonomiske tema, ikke minst hvilke utfordringer landet står overfor, men snakker også om ytringsfrihetens vilkår i den digitale tidsalderen, eller om hvor frie norske kvinner og menn er i valget av kjærlighet. Boka er et portrett av Norge i dag, og skal etter planen publiseres samme uke som KÅKÅnomics 2020.

Tid: Lørdag 24. oktober kl. 16:00 – 17:00
Kinosal 1, Odeon kino på Sølvberget
Inngang 150 / 75 / 20

Med Hadia Tajik, nestleder og finanspolitisk talskvinne AP, tidl kulturminister, tidl journalist i Aftenbladet, Aftenposten, VG og Dagbladet, utdannet med master i menneskerettigheter fra Kingston University i England og master i rettsvitenskap fra universitet i Oslo.

I samtale med Tom Hetland, historiker og politisk kommentator, tidl sjefredaktør Aftenbladet.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no