Annet / 24. OKTOBER 2020 15:00 / Påfyll

Boksamtale: Tore Renberg

Foto: Tommy Ellingsen

Tore Renberg på KÅKÅnomics 2020

Tore Renberg kom i høst med romanen «Tollak til Ingeborg». Redaksjonen har lest boka, den er utvilsomt et høydepunkt i forfatterskapet, eller som en anmelder skrev i en overskrift: «Herre Jemini, Tore!». Boka gir et voldsomt mannsportrett i et intenst og poetisk kammerdrama, men er også en tragedie med politiske og økonomiske overtoner. Boka er utvilsomt det mørkeste Tore Renberg hittil har skrevet. Tollak har noen voldsomme indre drivkrefter, men kanskje representerer han også utkantene og de som henger på slep etter dagens globalisering og teknologiutvikling? Tollak virker å være i kamp med den nye verden og alle som representerer og framsnakker den. Vi spør bl.a. forfatteren om Tollak på et eller annet vis også er et relevant samtidsmenneske, som er på fremmarsj rundt omkring i verden, som populistisk opprører med gul vest? Kan «Tollak til Ingeborg», for å omskrive forskningen til den økonomiske geografen Andrés Rodríguez-Pose, som også deltar under årets KÅKÅnomics, kalles «The tragedy of the people from the places that don’t matter»?

Tid: Lørdag 24. oktober kl. 15:00 – 16:00
Påfyll
Inngang 150 / 75 / 20

Møt forfatter Tore Renberg i samtale med festivalsjef Jan Inge Reilstad.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no