Annet / 23. OKTOBER 2020 18:00 / Festsalen Gaffel & Karaffel

Bør NAV konkurranseutsettes?

Bør NAV konkurranseutsettes?

Må myndighetene vurdere i større grad å utnytte engasjementet, kompetansen og innovasjonskraften blant private aktører, for å få flere unge ut i arbeid? Tenk om verdenssamfunnet hadde gitt ett selskap i oppgave å finne koronavaksine? De fleste ville være enige om at det var helt uakseptabelt. Går vi fra pandemivaksine til den nasjonale samfunnsutfordringen med et økende antall unge mennesker som ikke kommer seg inn i arbeidslivet, ser vi et lignende behov for at flest mulig kunnskapsrike og innovative fagmiljø engasjerer seg for å finne gode løsninger. Men her har det offentlige, i kraft av NAV, stort sett forsøkt å løse problemet på egenhånd. Dersom vi blar i gamle perspektivmeldinger, kan vi se at et økende antall unge uføre har bekymret myndighetene over lang tid. NAV har fått stadig flere midler for bedre å hjelpe unge inn i arbeidslivet, likevel ser vi at antall unge som står utenfor bare fortsetter å øke. Vi spør: Kan dette tyde på at private krefter som kan gi mer helhetlige tilbud i større grad må få slippe til?

Tid: Fredag 23. oktober kl. 18:00 – 19:00
Gaffel og karaffel, Festsalen
Inngang 150 / 75 / 20

Innledning ved Mari Rege, professor samfunnsøkonomi HH UiS, forsker bl.a. på barn og unges oppvekstvilkår.

Deltagere:

– Margret Hagerup, medlem i arbeids-og sosialkomiteen for Høyre
– Mímir Kristjánsson, kommentator, forfatter og politiker (Rødt), leder utvalg for arbeidsliv Stavanger kommune og medlem av Stavanger bystyre
– Egil Johannessen, leder Dynamo logistikk, mentor hos NAV
– Jo Jenseg, leder LO Stavanger, ansatt i NAV i 30 år

Programleder er Trond Birkedal, skribent, politisk kommentator, tidl. politiker og leder av «Politisk bar» hos KÅKÅ kverulantkatedralen.

Lenke til kronikk av Mari Rege i DN: https://www.dn.no/fredagskronikken/mari-rege/nav/arbeidsledighet/kronikk-slipp-til-private-aktorer-som-vil-hjelpe-ungdom-som-star-utenfor-arbeid/2-1-849592

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no