Annet / 23. OKTOBER 2020 13:00 / Byrommet

Byvandring: Krisene som formet byen m/Gunnar Roalkvam

BYVANDRING – Krisene som formet byen!

Vi kan godt si at Stavanger er byen hvor lykken har vært bedre enn forstanden. Evnen til nødvendig omstilling i næringslivet har ikke vært Stavangers styrke. Men ved hver alvorlige krise har det tilfeldigvis dukket opp nye muligheter for en ny start med nye entreprenører. KÅKÅnomics 2020 tilbyr for første gang herrlige byvandringer. 40 heldige får 75 minutter med Gunnar Roalkvam som guide, om krisene som formet byen. Vandringen har tre hovedtema: «Stavanger i krise i 1680-årene»; «Krisetider i 1880-årene» og «Hermetikkbyen i krise». Den starter ved statuen av Cornelius Cruys i Østervåg, kaisiden ved Mikado og ender på Skagenkaien, med flere stopp underveis i denne «verdens største smaaby», som Alexander Kielland skal ha kalt Stavanger. Sjekk været – og ta evnt med sydvest!

Tid: Fredag 23. oktober, kl. 13:00-14:15 (ca 75 min)
Sted: Start ved statuen av Cornelius Cruys i Østervåg, kaisiden ved Mikado
Gratis, men du må hente ut gratisbillett på forhånd ved å velge "Kjøp". Og send oss gjerne et bidrag på VIPPS om du vil.

Kriseguide er Gunnar Roalkvam, forfatter og historiker, blant utgivelsene «Stavanger byleksikon» og «Stavanger bys historie», 4. bind om «Oljebyen».

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no