Annet / 23. OKTOBER 2020 19:00 / MS Sandnes

Demokratisk digitalisering – nordisk løsning?

Demokratisk digitalisering – nordisk løsning?

Tid: Fredag 23. oktober kl 19:00 – 20:00
MS Sandnes på Skagenkaien, KÅKÅnomics 2020
Inngang 150/75/20

Vi har tilsynelatende tre digitale regimer i verden i dag: Det autoritære Kina, det markedsstyrte USA og det konkurranseregulerende EU. Er dette godt nok for framtida eller må vi kunne bedre? Bør vi heller nasjonalisere den digitale infrastrukturen? Hva er de regionale utfordringene? Hva med mulighetene for en nordisk modell for digitalisering og deling av data? En nordisk modell ville gi myndighetene og politikken en større og tydeligere rolle: Bygge felles data-infrastruktur, stille krav til selskapene, gå i dialog med innbyggerne, bygge egne teknologimiljøer, osv. Vi stiller spørsmålet om det er politiske visjoner som mangler i dag – og som faktisk ville kunne redde en mer demokratisk digitalisering i framtida!

Innledning ved Hilde Nagell, statsviter og forfatter av «Digital revolusjon. Hvordan ta makten og friheten tilbake».

Deltagere:
– Toril Nag,
konserndirektør Lyse
– Anja Salzmann, stipendiat medievitenskap UiB
– Eric Nævdal, seniorforsker Frischsenteret
– Bendik Bygstad, professor digitalisering UiO

Programleder er Ole Andreas Engen, professor ved Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging, UiS.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19:

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangementer.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no