Annet / 24. OKTOBER 2020 19:00 / Kinosal 1

FILM: Vredens druer

FILM: VREDENS DRUER

Lørdag kl. 19:00 – 21:00
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget

KJØP BILLETTER HER! Deltakere/samarbeidspartnere/frivillige kan melde seg på ved å sende en mail til post@kverulantkatedralen.no

Filmvisningen er et samarbeid mellom Cinemateket på Sølvberget og KÅKÅnomics 2020.


John Fords episke saga fra Den store depresjonen, basert på John Steinbecks roman.

Filmhistoriens største episke dokument over depresjonstidens Amerika bygger på John Steinbecks roman om familien Joad, som sammen med hundretusener andre små farmere («the Okies») ble fordrevet av de som eide jorda og startet en folkevandring til California – lokket av mulighetene for arbeid som fruktplukkere. Men frukteiernes arbeidspolitiske metoder drev dem ut i ny elendighet.

Filmatiseringen Vredens druer utspiller seg i USA på 30-tallet, da familier ble drevet fra sine gårder av bankene og søkte vestover etter ny lykke. Familien Joad forsøker å holde sammen når deres eksistens trues, og gjennom deres historie settes «den lille mann» og familieverdier opp mot den hensynsløse maktbruken til det kapitalistiske systemet. Det er en kjernesunn og sentimental fortelling, men fabelaktig som film, og vakkert fotografert av Gregg Toland som etter dette var med på å skape det banebrytende mesterverket Citizen Kane av Orson Welles.

2t 9m (129 minutter)
Originaltittel: Grapes of Wrath
USA, 1940
Regi: John Ford
Skuespillere: Henry Fonda, Jane Darwell, John Carradine
Engelsk, utekstet
Aldersgrense: 12 år

KÅKÅnomics i samarbeid med Cinemateket


VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no