Schizofrenidagene på KÅKÅ / 1. NOVEMBER 2021 18:00 / Påfyll

Forelska i galskap! Hva kan vi lære av de urolige gutta?

Forelska i galskap! Hva kan vi lære av de urolige gutta?

Film og samtale

TID: Mandag 1. november kl. 18:00-19:30
STED: Påfyll, Kirkegata 36
PRIS: 150 / 75

Vi lever i en tid med inflasjon av psykiatriske diagnoser og psykisk lidelse. Hva gjør det med de unge som får et diagnosestempel? Hva gjør det med de "urolige gutta"? Vi hører stadig historier om unge gutter som føler seg ekskludert fra skole og samfunn.

«Kossen kan du dømme meg, når heile verden allerede gjør det?»

Refrenget fra låta «#speil», framført av rap-artisten Michael Kildal på tv-showet «Norske Talenter», gikk rett i hjertet til barne- og ungdomspsykiater Melanie Ekholdt. Fascinert av hans uttrykk og energi inviterte hun ham til å delta i en serie filmede dialoger mellom de to. Dokumentaren «Forelska i galskap » er formet rundt disse samtalene, og rammet inn med Kildals egne musikkvideoer og personlige fotoalbum.

Ved å belyse Michaels ungdomserfaring gjennom fortellinger og film får man frem en helt annen virkelighet og forståelse enn gjennom diagnostiske utredninger. Hans musikk, videoer og tekster åpner opp for et autentisk nærbilde av eksklusjonens lidelser. Michaels historie er en av mange historier fra unge gutter som føler seg ekskluderte fra skole og samfunn. Gjennom å lytte til Michael kan vi få mer innsikt i utenforskapets årsaker.

Visning av filmen «Forelska i galskap» (20 min), etterfulgt av en samtale mellom regissør Melanie Ekholdt, Michael Kildal og Jan Skandsen. Skandsen er medisinsk faglig rådgiver og spesialist ved barne- og ungdomspsykiatri ved Stavanger universitetssjukehus. Spesielt interessert i ADHD og har hatt en rekke foredrag om emnet. Michael deltar via Zoom. 

Flere deltakere vil bli annonsert fortløpende.

Om Schizofrenidagene på KÅKÅ
Terapeuten står i sentrum for Schizofrenidagene 2021. Hva skal vi bruke terapeuten til? Hva skal terapeuten med oss? Trenger vi terapeuter for å mestre økosorg? Skal lærere også bli terapeuter når livsmestring står på timeplanen i skolen? I samarbeid med KÅKÅ inviterer Schizofrenidagene til en debattserie over 4 kvelder. Mer informasjon og billetter på www.kknomics.no