Annet / 21. OKTOBER 2020 Kl. 16:00 / Påfyll

KÅKÅnomics-prisen 2020 – med festivalåpning

KÅKÅnomics-prisen 2020 – med festivalåpning

KÅKÅnomics åpner med at vi deler ut KÅKÅnomics-prisen. Den ble delt ut for første gang i 2019, til Kalle Moene. Prisen skal være Norges viktigste formidlingspris i økonomifeltet, og kommer foruten æren med 25.000 kr. Norge har manglet en skikkelig økonomipris som løfter frem de meningsbærende økonomene og økonomiformidlerne til folket og offentligheten. Så hvem har utfordret maktperspektiv, formidlet livslyst og vært «irriterende god»? Hvem har vært landets modigste økonom om de viktigste temaene? Prisvinner må ha vært aktiv de siste to årene, men vedvarende innsats og bidrag til offentligheten gjennom mange år vil også kunne bli vektlagt, står det i statutten. Den kompetente juryen har bestemt seg. Det er fjorårets prisvinner, Kalle Moene, som sammen med juryleder Ingeborg Foldøy Solli overrekker prisen på vegne av juryen.

Arrangementet starter med at KÅKÅnomics 2020 offisielt åpnes, ved at festivalsjefen tar dollardassrullen frem og lar fjorårets prisvinner rive av noen tørk – før festivalen erklæres for åpnet. Underveis deler vi også ut Handelshøgskolen ved UiS sin Alumnipris. «Årets Alumn» er en utmerkelse til en tidligere student som er en motivator og inspirator for nåværende og tidligere studenter, og som gjennom hardt arbeid har utmerket seg i positiv forstand med bidrag til samfunns- og næringsliv.

Tid: Onsdag 21. oktober, kl. 16:00 – 17:00
Pris: 150 / 75 / 20 – HH UiS Alumnier må hente ut gratisbillett
Sted: Påfyll, Kirkegata 36

Deltagere:

– Prisvinner «KÅKÅnomics-prisen 2020 – Kverulantkatedralens økonomipris»
– Fjorårets prisvinner, Kalle Moene
– Ingeborg Foldøy Solli, juryleder KÅKÅnomics-prisen
– Prisvinner «Alumn-prisen 2020»
– Aslaug Mikkelsen, prodekan undervisning ved HHUiS
– Jan Inge Reilstad, festivalsjef KÅKÅnomics

Programleder er Maria Berg Reinertsen, økonomijournalist og kommentator i Morgenbladet, hennes siste bok er «Reisen til Bretton Woods».

Prisvinner er utfordret til å holde en takketale i prisens ånd, før samtale med programleder.

Mer om prisen og statutter her: https://www.kknomics.no/okonomipris/

Fjorårets pristale fra Kalle Moene her: https://youtu.be/mlbiEIjDWTY

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no