KÅKÅnomics / 27. OKTOBER 2021 21:00 / Kinosal 1, Sølvberget

KÅKÅnomics-samtalen om verdens tilstand

Tid: Onsdag 27. oktober, kl. 21:00-22:00
Sted: Kinosal 1, Odeon Kino
Pris: 150 kr / 75 kr

Vi har invitert to av landets aller fremste akademikere og formidlere til en samtale om «verdens tilstand». Det blir et møte på tvers av fag og vitenskapelige disipliner, og med perspektiv på de store spørsmålene i vår tid, når fjorårets KÅKÅnomics-prisvinner, Karen Helene Ulltveit-Moe møter den allestedsnærværende filosofen Einar Duenger Bøhn til samtale. Karen Helene har en gang sagt at ungdomslivet var pyton og at livet for hvert eneste år har blitt morsommere siden. Mens filosofen Einar i 2019 skrev bok om at meningen med livet er å forbedre oss. Hvilke verdier, hvilke relasjoner, hvilke tradisjoner og hvilke institusjoner trenger vi for å lage oss en meningsfull verden i 2021? Det blir uansett en (post)koronasamtale dette, i en tid preget av medierevolusjon og fortsatt krisefrykt; for klima og miljø, demografi, AI og gudene vet. Vi tenker på denne samtalen som et bidrag til landets intellektuelle beredskap. 

Deltagere:

OBS! Karen Helene Ulltveit-Moe, professor samfunnsøkonomi ved UiO, styreleder og prisvinner, måtte melde avbud på grunn av sykdom.

Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO, erstatter Karen Helene 

Einar Duenger Bøhn, er professor i filosofi ved UiA, forfatter og formidler. Han ga tidligere i år ut boka «Hva er metafysikk?» mens boka «Teknologiens filosofi» er rett rundt hjørnet. Han er aktiv ved Senter for forskning på kunstig intelligens og Forskningsgruppen i etikk og filosofi. Hans interesser er etikk, religionsfilosofi og AI / transhumanisme; altså hvordan vi kan forbedre oss og verden med ny teknologi. Han deltar gjerne i nye podcast-format, som da han over flere måneder i våres leste Nietzsche sammen med Kristopher Schau. Han er medlem av The Young Academy of Norway.

Begge to deltar i flere arrangement under årets KÅKÅnomics. Se program!

Programleder: Hilde Sandvik, journalist, redaktør, forfatter, stifter av Broen.xyz og talkshowvert for Norsken, svensken og dansken.