Annet / 23. OKTOBER 2020 Kl. 21:00 / Kinosal 1

Keynes på 45 minutt med Kalle Moene

John Maynard Keynes på 45 minutter

Tid: Fredag 23. oktober kl. 21:00 – 22:00
Sted: Kinosal 1 på Sølvberget
Pris: 150 / 75 / 30

Hvert år presenterer KÅKÅnomics en politisk-økonomisk ideolog på 45 minutter. I 2018 var det Mímir Kristjánsson som presenterte Karl Marx og «Kapitalen». I 2019 var det Trond Birkedal som presenterte Ayn Rand og «De som beveger verden». I 2020 måtte det bli John Maynard Keynes. Vi har fått den beste av de beste til å få oss til å forstå Keynes på 45 minutter, nemlig Kalle Moene.

Introduksjon ved Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen.

John Maynard Keynes var med i den britiske delegasjonen til Versailles etter første verdenskrig i 1919, hvor han var sterkt uenig i krigsskadeerstatningene Tyskland ble pålagt å betale, som han mente ville kunne bli ødeleggende for europeisk økonomi og kunne føre til ny krig. Keynes regnes som den økonomiske ideologen bak New Deal og en aktiv statlig politikk på 1930-tallet, etter finanskrisa i 1929. Han var sentral deltager under Bretton Woods-konferansen i 1944. Han regnes som grunnleggeren av moderne makroøkonomi. Han la frem en allmenn pengeteori, men hans mest innflytelsesrike bok er «The General Theory of Employment, Interest and Money» (1936).

Kalle Moene er professor emeritus i samfunnsøkonomi ved UiO, han er leder for ESOP (Senter for studier av likhet, sosial organisering og økonomisk utvikling) og han mottok i fjor den aller første KÅKÅnomics-prisen.

Kalle Moene om muligheten for ulikhetskrise: https://youtu.be/RHMRwxTkGJ8

Kalle Moene da han tok i mot KÅKÅnomics-prisen 2019: https://youtu.be/mlbiEIjDWTY

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19:
– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangementer.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no