KÅKÅnomics / 28. OKTOBER 2021 18:00 / BlygeHarry

Lage ditt eget klimaregnskap? Anja Bakken Riise i samtale med Wenche Skorge

Lage ditt eget klimaregnskap?

Tid: Torsdag 28 oktober, kl. 18:00 – 19:00
Sted: Blyge Harry
Pris: 150 kr / 75 kr

Det er mulig å leve bærekraftig. Men hva skal til? Kan du spise kjøtt, handle nye klær eller fly til Syden? En gjennomsnittlig nordmann slipper i dag ut ca 11 tonn CO2 i året. For å nå klimamålene i Parisavtalen må hver og en av oss slippe ut mindre enn 2,5 tonn CO2 innen 2030. We’ve got nine years! Hvordan klarer vi det? Skal hver og en av oss lage klimaregnskap eller er det politikernes jobb?

Anja Bakken Riise ville finne ut hva det vil si å leve miljøvennlig, og ga seg selv et klimabudsjett. I et halvt år førte hun regnskap over hva hun spiste, hva hun handlet og hvor mye hun reiste – og regnet om alt til CO2-utslipp. Hennes erfaringer er både lett inspirerende og tungt tankevekkende.

På KÅKÅnomics 2021 får du vite om de viktigste tingene du selv kan gjøre for å leve miljøvennlig. Men du får også vite at du som individ ikke kan ta alt ansvaret for å redde klimaet. Hvor går grensene, hva må politikerne faktisk gjøre for oss, og hvordan kan vi evnt bidra til å endre politikken som skaper overforbruk og klimakrise?

Med Anja Bakken Riise, leder i Fremtiden i våre hender og forfatter av «Mitt klimaregnskap. Et forsøk på å leve bærekraftig – og løsninger vi trenger».

I samtale med Wenche Skorge, kommunikasjonsrådgiver med fartstid fra oljebransjen og finans og som sitter i styret i Naturvernforbundet.