Debatt / 21. OKTOBER 2020 18:00 / Festsalen Gaffel & Karaffel

Oljefondet: pensjonsfond eller koronafond?

Oljefondet: pensjonsfond eller koronafond?

21. oktober kl. 18:00 – 19:00
Gaffel & Karaffel, Festsalen, KÅKÅnomics 2020
150/75/20

Med en kraftig verdiøkning i oljefondet de siste årene har regjeringen kunnet bruke stadig mer penger, men har pengebruken gått for langt?

Får oljefondet politikerne til å bruke penger som fulle hedgefondforvaltere? Hvordan bør vi håndtere finanspolitikken fremover?

Svein Gjedrem og Steinar Holden kommer til KÅKÅnomics for å snakke rett fra levra, og gi sin ærlige mening om finanspolitikken i Norge.

– Svein Gjedrem er tidligere sentralbanksjef og finansråd. Nå vurderer han blant annet norsk økonomi som leder av OECDs landhøringskomite.

– Steinar Holden er professor ved Universitetet i Oslo og er som leder av en drøss med offentlige utvalg en av de mest innflytelsesrike samfunnsøkonomene i Norge.

Det vil derfor bli svært interessant å høre deres dom over norske politikeres pengebruk og deres råd til politikerne om hvordan finanspolitikken bør utformes for å sikre at Norge har en solid økonomisk situasjon også i fremtiden.

Programleder er Harald Espedal, Forvalter i Salt Capital.

Arrangementssponsor: Herfo Finans


VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19:

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangementer.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori "Med festivalpass" på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori "Med festivalpass".
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no