KÅKÅnomics / 29. OKTOBER 2021 18:00 / BlygeHarry

Parterapi mot polarisering!

Parterapi mot polarisering!

Tid: Fredag 29. oktober, kl. 18:00 – 19:00
Sted: Blyge Harry
Pris: 150 kr / 75 kr

Klimabrølet hadde nettopp blitt avløst av Oljebrølet. Magnus Marsdal leverte følgende ingress til en kronikk i Aftenbladet: «Jeg kaller klimaungdom (i alle aldre) og industrigubber (av begge kjønn) inn til parterapi.» Invitasjonen gjaldt konferansen «Parterapi for klima og industri», som foregår under KÅKÅnomics 2021, fredag 29 oktober på dagtid i kinosal 1.

Nå kommer også boka: «Parterapi. For oljefolk og klimaaktivister». Han har til og med fått hjelp av parterapeut Sissel Gran, og funnet ut at bak den brølende fasaden finnes en felles opplevelse av sårbarhet: «Den eksistensielle trusselen mot livsgrunnlaget for familien og lokalsamfunnet skaper utrygghet og frykt i oljeavhengige lokalsamfunn. Det samme gjør selvsagt den eksistensielle trusselen mot en levelig framtid på en klode i økologisk krise.»

Vi liker å riste på hodet av polariseringen i USA, men også Norge er blitt mer polserisert de siste åra, og aner vi ikke konturene av en helnorsk stammekrig mellom «industrihjelmene» på Vestlandet og «sykkelhjelmene» i Oslo, spør Magnus Marsdal. Fins det en dugelig parterapi?

Med Magnus Marsdal, leder Manifest tankesmie og forfatter av «Parterapi mot polarisering», som lanseres i oktober.

Intervjuer er Trond Birkedal, politisk kommentator