Annet / 23. OKTOBER 2020 15:00 / Kinosal 1

Pesten kommer! Pandemier, historie og økonomi

Pesten kommer! Pandemier, historie og økonomi

Foredrag med Ole Georg Moseng

Aldri har en økonomifestival vært viktigere å arrangere enn i år. En pandemi ryster oss og økonomien vår. Ole Georg Moseng har medisin- og helsehistorie som sine faglige spesialfelt. Han har tidligere utgitt blant annet «Ansvaret for undersåttendes helse», første bind i verket om det offentlige helsevesenets historie, «Den flyktige pesten» og «Framvekst og profesjonalisering», som er første bind i verket om Norsk Sykepleierforbunds og sykepleiens historie. Han jobber til daglig med medisin- og helsehistorie fra middelalder til våre dager, ved USN Handelshøyskolen, Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap. Hans nye bok «Pesten kommer!» kommer til salg i bokhandlene 14 dager før han holder dette foredraget under KÅKÅnomics. Ja, svaret var gitt da vi spurte oss selv om hvem som kunne holde et foredrag om pandemihistorie og økonomiske konsekvenser under KÅKÅnomics 2020.

Tid: Fredag 23. oktober kl. 15:00 – 16:00
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget
Inngang 150 / 120 / 75 / 20

Med Ole Georg Moseng, professor ved USN Handelshøyskolen, Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap, forfatter med ny bok, «Pesten kommer!», som publiseres 09. oktober 2020

Vert er Line Noer, lærer og journalist som ble koronasyk i mars

KÅKÅnomics 2020 bruker færre og større scener enn vanlig i og med koronakrise og restriksjoner. Årets program består derfor også av en foredragsserie i den nydelige Kinosal 1, på Sølvberget. Salen tar til vanlig et publikum på 416, med restriksjoner kan vi få inn 157 personer.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no