Annet / 21. OKTOBER 2020 Kl. 21:00 / Kinosal 1

Piketty forklart + film om «Kapitalen i det 21. århundre»

Piketty forklart + film om «Kapitalen i det 21. århundre»

Thomas Piketty må regnes som den viktigste politiske økonomen i verden de siste årene, ikke minst med den banebrytende boka «Kapitalen i det 21. århundre», utgitt i 2013, som presterte å bli en verdenssuksess. Men også med den 1200 siders oppfølgeren fra i fjor, «Kapital og ideologi». Bøkene forteller – med et stort datagrunnlag – om de historiske årsakene til økonomisk ulikhet og anskueliggjør de politiske konsekvensene av en fortsatt voksende ulikhet. Piketty anfører som kjent den generelle motviljen mot kapitalbeskatning som det aller viktigste for voksende ulikhet de siste 40 åra. Spørsmålet er hvor mye ulikhet og økonomiske forskjeller demokrati og rettsstat vil kunne tåle?

KÅKÅnomics 2020 ønsker å presentere Piketty for et norsk publikum. Vi har spurt en av Norges fremste kjennere av Piketty, Kjetil A Jakobsen, om å gi vårt kjære publikum et best mulig innblikk i Pikettys verk om ulikhet. Forvent innblikk i hva Thomas Piketty mener kan motvirke de stadig økende forskjellene i verden. Forvent et blikk på ulikhet også i de nordiske land, men forvent også oversikt over den viktigste kritikken av Piketty og hans forskning.

Tid: Onsdag 21. oktober kl. 21:00 (varer 2 1/2 time, med liten pause)
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget
Inngang 250 / 125 / 30

Foredrag med Kjetil A Jakobsen, professor ved fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet, utlagt Pikettys siste bok «Kapital og ideologi» i et lengre essay kalt «Ulikhetens verdenshistorie», forfatter av bøker som «Etter Charlie Hebdo. Ytringsfrihetens krise i et historisk lys» og «Verdensborgerskapets idéhistorie».

Vert: Mímir Kristjánsson, politisk kommentator, forfatter, politiker (Rødt), leder utvalg for arbeidsliv Stavanger kommune, medlem av Stavanger bystyre.

Etter foredraget blir det en liten pause før filmen presenteres av Kjetil A Jakobsen. Filmen er laget av Justin Pemberton i 2019. En anmeldelse kaller filmen en «smart dokumentarisk analyse av hvorfor vi alle er lurt». Filmen bruker også tidligere deltagere i KÅKÅnomics som intervjuobjekt, slik som Paul Mason.

Trailer til filmen: https://youtu.be/TqkjyI1QD2A


VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no