KÅKÅnomics / 28. OKTOBER 2021 15:00 / Påfyll

Podcast: Gjør motstand mot framtidsfrykten!

– En podcast om økonomiske løsninger for en bedre verden

TID: Torsdag 28 oktober, kl. 15:00 – 16:00
STED: Påfyll
PRIS: 150 kr / 75 kr 

Podcastverter er:
– Kjerstin Gjengedal er frilansjournalist på dagtid og skriver artikler om tema som vitenskapelig publisering, internasjonal forskningspolitikk og universitetenes samfunnsoppdrag.
– Reidun Gjengedal er samfunnsgeograf og halvstudert økonom, hun har vært journalist og tekniker i RadioNova, arbeidslivet har handlet om bistand, i kontortiden jobber hun i Regnskogfondet.

Det er ikke lenge siden Klimapanelets nyeste rapport skapte overskrifter som kunne tyde på at håpet om å bevare en levelig planet var ute. En global undersøkelse blant ungdom viste nylig at en stor majoritet synes framtida ser skremmende ut. Vi hører historier om unge som er usikre på om de bør få barn. I Storbritannia legger ungdom skylden for både klimakrise og boligkrise på kapitalismen, ifølge en annen undersøkelse.

Frykt leder ofte til apati og isolasjon, i stedet for handling. Hvordan kan vi unngå å bli handlingslammet av framtidsfrykten? Hva kan vi gjøre for å ta tilbake en smule kontroll over situasjonen og prøve å skape en mindre skremmende framtid, utover å bruke stemmeretten ved valg og ellers sette vår lit til politikerne? Vi inviterer til debatt om veien ut av handlingslammelsen.

– Christian Andres Palacios Haugestad, phd-student i psykologi ved UiO 
– Anine Dedekam Moldskred fra Restarters Norway. 
– Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender

KÅKÅnomics 2021 i samarbeid med Podcast’en «Alternativ økonomi».

Lytt til tidligere podcaster: https://alternativokonomi.no/