Annet / 23. OKTOBER 2020 17:00 / Kinosal 1

Trump mot Xi og kampen mellom Kina og USA: Er USAs århundre over?

Foredrag med Terje Tvedt (foredrag 2 av 2)
Trump mot Xi og kampen mellom Kina og USA: Er USAs århundre over?

Ett av samtidens overordnede spørsmål er forholdet mellom USA og Kina. Er en krig mellom dem uunngåelig, som mange spår, ikke minst Trumps nærmeste Kina-rådgiver? Står USA foran en kollaps, og trekker seg tilbake? Vil Kina snart bli verdens fremste makt? Tvedt vil analysere USA og Kina i et langt historisk perspektiv med vekt på økonomi, ressurser, og ideologi. Resultatet er en annerledes analyse enn hva som en vanlig, og med store konsekvenser for hvordan vi forstår både USA og Kina, og forholdet mellom dem. Foredraget tar utgangspunkt i boken «Verdenshistorie. Med fortiden som speil». Denne rykende ferske boka bygger igjen på en foredragsserie Tvedt holdt på Nasjonalbiblioteket seint i fjor høst, kalt «Seks foredrag mot samtidens historieløshet». KÅKÅnomics er glad for å kunne tilby publikum en slik kraftig og hurtigvirkende kur som Terje Tvedt mot samtidens historieløshet.

PS! Det første foredraget finner sted torsdag 22. oktober kl. 16:00 på samme sted.

Tid: Fredag 23. oktober kl. 17:00 – 18:00
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget
Inngang 150 / 75 / 30

Med Terje Tvedt, historiker, professor, forfatter og filmskaper. Tvedt har skrevet flere bøker om norsk samtidshistorie, særlig om norsk idé- og ideologihistorie. Han har beskrevet og analysert fremveksten av det internasjonale bistandsystemet, i verden og i Norge. Hans forskning omkring forholdet mellom samfunn og vann er internasjonalt anerkjent. Tvedt står bak fjernsynsseriene «En reise i vannets historie» (1997), «En reise i vannets fremtid» (2007) og «Kampen om Nilen» (2014). Tvedt har mottatt flere priser for sine filmer og bøker, og fikk Norges forskningsråds formidlingspris i 2006, Fritt Ord-prisen i 2007 og Gullruten i 2008. I 2016 vant han prisen for årets beste tidsskriftartikkel, med «Tausheten om Libya».

Vert: Hilde Sandvik, journalist, redaktør, forfatter, leder Broenxyz og radioprogrammet «norsken, svensken og dansken».

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID 19:

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangementer.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori "Med festivalpass" på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori "Med festivalpass".
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no