Annet / 22. OKTOBER 2020 Kl. 20:00 / Kinosal 1

Verdensøkonomien post korona

Verdensøkonomien post korona

"Ta hverdagen tilbake" har vært den norske regjeringens slagord gjennom koronakrisen. Men mens vi har arbeidet for å gjennopprette hverdagen har verden rundt endret seg: EU har bevilget penger til Green New deal og krisepakker til medlemslandene. Handelskrigen mellom Kina og USA er trappet opp. Verdens land kjemper om vaksiner og selv Verdens helseorganisasjon har blitt en kamparena. Krisepakkene har satt globaliseringen i revers, med turistindustrien som første offer og arbeidsinnvandringen som et mulig neste offer. Utsiktene er særdeles usikre, og mange lurer nå på om tilbakeslaget i verdensøkonomien er midlertidig, eller om vi må belage oss på lavere økonomisk vekst også på lengre sikt.

Hvordan skal Norge møte denne nye hverdagen. Hvor må vi endre oss? Hvor må vi engasjere oss? Finnes det noen gode nyheter?

Tid: Torsdag 22. oktober kl. 20:00 – 21:00
Kinosal 1, Odeon Kino på Sølvberget
Inngang 150 / 75 / 20

ARRANGEMENTSSPONSOR: SKAGEN fondene

Deltagere:
– Øystein Olsen, Norges sentralbanksjef, sosialøkonom og tidl adm.dir. SSB (Statistisk sentralbyrå)
– Bård Vegar Solhjell, leder Norad (Direktorat for utviklingssamarbeid), tidl kunnskapsminister og miljøvernminister (SV)
– Terje Tvedt, historiker, professor, filmskaper og forfatter ute med boka «Verdenshistorie. Med fortiden som speil»
– Karen Helene Ulltveit-Moe, professor samfunnsøkonomi UiO, medlem Norges Banks hovedstyre

Programleder er Maria Berg Reinertsen, økonomijournalist og kommentator i Morgenbladet, hennes siste bok er «Reisen til Bretton Woods».

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no